Αλμυρά μπισκοτάκια .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Αλμυρά μπισκοτάκια

Θεσπέσια αλμυρά μπισκοτάκια για κάθε ώρα και στιγμή που νιώθετε μια λιγουρίτσα!

Γράφει: Matia Gr
Αλμυρά μπισκοτάκια
Υλικά για 20 τεμάχια:

140γρ. φαρίνα
60γρ. βούτυρο (να είναι λιωμένο)
1 αυγό χτυπημένο
50γρ. τριμμένη παρμεζάνα
75γρ. κύβους ζαμπόν
1 κουταλιά ξηρή μαγιά
Αλάτι, πιπέρι
Μυρωδικά της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι, το τυρί, τη μαγιά, το ζαμπόν, τα μυρωδικά, πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (ανάλογα με το τυρί). Στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε με πιρούνι, κουτάλι ή φορώντας γάντια. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί και πλάθουμε μπαλάκια ζύμης σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού. Τα πατάμε με το χέρι μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για είκοσι περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα αλμυρά αυτά μπισκοτάκια μπορούμε να τα απολαύσουμε τόσο ζεστά όσο και κρύα.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.