1 κιλό αρακά κατεψυγμένο
2 κρεμμύδια ξερά
2 χούφτες άνηθο
Αλάτι
Χυμό λεμονιού
Ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμύδια μας και τα περνάμε από το μούλτι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο (να καλύψει τον πάτο της) και προσθέτουμε τον αρακά, τον πολτό κρεμμυδιών, δύο χούφτες άνηθο (φρέσκο ή κατεψυγμένο), μία κουταλιά αλάτι και περίπου ένα λίτρο καυτό νερό. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί ο αρακάς μας. Που και που ρίχνουμε κανένα ανακάτεμα και έχουμε το νου μας να μην στεγνώσει (δεν θέλουμε να έχει και πολλά υγρά αλλά να μην κολλήσει κιόλας). Όταν με το καλό μαγειρευτεί, σερβίρουμε και προσθέτουμε φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού στο πιάτο μας, σύμφωνα με τα γούστα μας. Συνοδεύει άριστα ρυζάκι δημιουργώντας ένα χορταστικό και υγιεινό φαγητό!