Αρνάκι γιουβέτσι .: Κρεατικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αρνάκι γιουβέτσι

Υλικά: 2 κιλά αρνάκι γάλακτος (το μπροστινό μέρος) 1/2 λεμόνι 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο 1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο Αλάτι, πιπέρι 2 ποτήρια ρύζι καρολίνα Εκτέλεση: Πλένουμε καλά το αρνάκι ώστε να φύγουν όλες οι τρίχες. […]

Γράφει: Matia Gr
Αρνάκι γιουβέτσι
Υλικά:

2 κιλά αρνάκι γάλακτος (το μπροστινό μέρος)
1/2 λεμόνι
1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
2 ποτήρια ρύζι καρολίνα

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το αρνάκι ώστε να φύγουν όλες οι τρίχες. Το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο πήλινο σκεύος (γιουβέτσι). Προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι και το φρέσκο βούτυρο και το ψήνουμε σκεπασμένο. Μόλις γίνει το αρνάκι προσθέτουμε 3 1/2 ποτήρια ζεστό νερό, 2 ποτήρια ρύζι Καρολίνα και λίγο αλάτι ακόμη και ψήνουμε μέχρι να γίνει και το ρύζι μας.

Την συνταγή αυτή μας την έδωσαν οι κατασκευαστές και έμποροι κεραμικών πυρίμαχων σκευών μαγειρικής στην Κοιλάδα των Τεμπών, τους οποίους και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.