Αυγομεζές (ή τι να κάνω τα αυγά που μου περίσσεψαν από το Πάσχα) .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Αυγομεζές (ή τι να κάνω τα αυγά που μου περίσσεψαν από το Πάσχα)

Το Πάσχα πέρασε και εκτός από τις όμορφες αναμνήσεις μας έχουν μείνει και αρκετά βαμμένα πασχαλινά αυγά που δεν ξέρουμε πως να καταναλώσουμε. Η συνταγή αυτή θα σας λύσει αυτό το “πρόβλημα” στο πι και φι!

Γράφει: Matia Gr
Αυγομεζές (ή τι να κάνω τα αυγά που μου περίσσεψαν από το Πάσχα)
Υλικά:

Αυγά
Ελαιόλαδο
Πιπέρι και μπαχάρι σε κόκους
Δυο καυτερές πιπεριές
Μηλόξυδο ή ξύδι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα αυγά μας από τα τσόφλια και την τυχόν βαφή. Σε μια κατσαρολίτσα και σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το λάδι, τις πιπεριές, τα μπαχαρικά μας και τα αφήνουμε έτσι ώστε να ζεσταθεί αλλά όχι να κάψει το λάδι και τα ανακατεύουμε καλά. Πριν σβήσουμε το μάτι ρίχνουμε το ξύδι και τους κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα. Σε ένα γυάλινο βάζο βάζουμε τα αυγά μας και από πάνω ρίχνουμε το μείγμα έτσι ώστε να τα καλύπτει. Κλείνουμε καλά το καπάκι όταν έχει κρυώσει τελείως το λάδι μας. Μπορούμε έτσι να φυλάξουμε τα αυγά μας για αρκετό διάστημα έχοντας όμως το βάζο στο ψυγείο. Είναι νόστιμος συνοδευτικός μεζές.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.