
250 γρ. κουβερτούρα (2 πλάκες ακριβώς)
160 γρ. βούτυρο
4 αυγά
300 γρ. ζάχαρη (1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού)
200 γρ. αλεύρι
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (δλδ. σε σκεύος που βρίσκεται μέσα σε άλλο σκεύος όπου βράζει νερό) μαζί με το βούτυρο. Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (γύρω στα 2 λεπτά στη γρήγορη σκάλα). Αφού λιώσει η κουβερτούρα με το βούτυρο καλά, τα ενσωματώνουμε στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη, και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα είτε μακρόστενη (προτιμότερο αν υπάρχει) είτε στρογγυλή του κέικ, και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 20-30 λεπτά, αναλόγως με το φούρνο. Το κέικ πρέπει να βγει μαλακό, και η σοκολάτα μέσα να είναι υγρή.
Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη, και πετυχαίνει πάντα. Αξίζει να τη δοκιμάσετε… Καλή επιτυχία.
Την συνταγή αυτή μας έστειλε ο Ντέμης Νικολαΐδης και τον ευχαριστούμε πολύ.