Casarecce με μπρόκολο .: Vegan .: Ματιά
 

Casarecce με μπρόκολο

Απολαυστικά ζυμαρικά Casarecce μαζί με μπρόκολο και σκόρδο σε μια νηστίσιμη vegan συνταγή που θα κλέψει τις καρδιές όσων την δοκιμάσουν!

Γράφει: Matia Gr
Casarecce με μπρόκολο
Υλικά:

500γρ. Casarecce ή άλλη πάστα
1/2 – 1 κιλό μπρόκολο σε μπουκετάκια
4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
3 φέτες μπαγιάτικο ή φρυγανισμένο ψωμί σε χοντρά ψίχουλα
1 λεμόνι, το χυμό του
1/2 κουταλιά μπούκοβο
1 κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε άφθονο αλατισμένο νερό και όταν βράσει προσθέτουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Τα βράζουμε για πέντε με οκτώ λεπτά και τα απομακρύνουμε με τρυπητό. Στο νερό που έβραζε το μπρόκολο ρίχνουμε να βράσουν αλ ντέντε και τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και μέσα του σοτάρουμε τα ψίχουλα του ψωμιού. Απομακρύνουμε και στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη και του προσθέτουμε το μπούκοβο και το σκόρδο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά (προσοχή μη καεί το σκόρδο).
Κρατάμε μία κούπα από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά μας και τα σουρώνουμε.
Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το μπρόκολο στην κατσαρόλα με το σκόρδο και ανακατεύουμε προσεκτικά προσθέτοντας λίγο από το νερό που κρατήσαμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μας σε μέτρια φωτιά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας τα ζυμαρικά μας με τα ψίχουλα του ψωμιού πασπαλίζοντας με τον χυμό του λεμονιού και αν θέλουμε λίγο μπούκοβο ακόμη ή φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καλή απόλαυση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.