Χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαχανικά .: Γιορτ€ς με λίγα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαχανικά

Μια συνταγή για ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο εντελώς διαφορετικό από όλα τα άλλα! Φτιάχνεται πανεύκολα με υλικά που περίσσεψαν από όταν φτιάχναμε άλλα μεζεδάκια και σαλάτες για το τραπέζι ή το μπουφέ μας και το κυριότερο; Είναι απίστευτα όμορφο και οικονομικό! Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαχανικά

Χριστουγεννιάτικο δέντρο με λαχανικά

Υλικά:

1 μικρό σέλερι
2-3 καρότα
1 μικρή πιπεριά πράσινη
10 μικρά ντοματίνια
5 κίτρινα ντοματίνια
10 ελιές μαύρες
5 ελιές γεμιστές με πιπεριά
1 ραπανάκι
2-3 μανιτάρια φρέσκα brown
1 κομμάτι από αγγούρι (μην το ξεφλουδίσετε)
Ελαιόλαδο
Μηλόξυδο (προαιρετικά)
Αλάτι, ρίγανη
1 ποτήρι με παγωμένο νερό και παγάκια

Εκτέλεση:

Πλένουμε όλα τα λαχανικά μας και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Χαράζουμε στο κάτω μέρος από το ραπανάκι, βαθιά, έναν ρόμβο και το αφήνουμε μέσα στο ποτήρι με τα παγάκια και το παγωμένο νερό. Κόβουμε τα κοτσάνια του σέλερι σε μπαστουνάκια. Σε μια μεγάλη ίσια πιατέλα τοποθετούμε τα κομμάτια από το σέλερι ώστε να έχουν το σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου φροντίζοντας ώστε να υπάρχει χώρος για το “αστέρι” της κορυφής. Κόβουμε τα καρότα λεπτά στα 4 ή στα 8 (ανάλογα με το πόσο παχύ είναι το καρότο μας). Τα βάζουμε ζιγκ ζαγκ σαν γιρλάντα πάνω στο σέλερι. Κόβουμε την πράσινη πιπεριά σε λεπτά μακρόστενα σχήματα και τα στολίζουμε ζιγκ ζαγκ σαν γιρλάντες ανάμεσα σε αυτές του καρότου. Κόβουμε τα κόκκινα και κίτρινα ντοματίνια κατά πλάτος και τα στολίζουμε σαν μπάλες. Κόβουμε το αγγούρι σε φέτες και κάθε φέτα στα 4 και στολίζουμε και με αυτά. Κόβουμε τις γεμιστές ελιές οριζόντια σε φετούλες και τις στολίζουμε και αυτές. Προσθέτουμε και τις ολόκληρες ελιές. Κόβουμε και τα μανιτάρια μας σε τέταρτα και τα στολίζουμε και αυτά στη βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου μας. Δεν μας μένει παρά το αστέρι. Το βγάζουμε από το παγωμένο νερό και το βάζουμε στην κορυφή του δέντρου. Λίγο πριν σερβίρουμε ραντίζουμε τη σαλάτα μας με ελαιόλαδο και μηλόξυδο και την πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη. Ένα εντελώς υγιεινό, διαιτητικό, χορτοφαγικό και απίστευτα οικονομικό πιάτο στολίζει το γιορτινό μας τραπέζι!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.