Ελβετικό ρολό με μαρμελάδα σε μικρές μπουκιές, της Έφης .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ελβετικό ρολό με μαρμελάδα σε μικρές μπουκιές, της Έφης

Μια συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό, που μας έρχεται από την καταπράσινη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

Γράφει: Matia Gr
Ελβετικό  ρολό  με  μαρμελάδα  σε  μικρές  μπουκιές, της Έφης
Υλικά:

5 κρόκοι αυγών
5 ασπράδια αυγών
150 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια αλεύρι
250-300 γραμμάρια μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με 100 γραμμάρια από τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με την υπόλοιπη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο μίγμα κρόκων ζάχαρης, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Ενσωματώνουμε την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, στρώνουμε μια λαδόκολλα στο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα να έχει πάχος 1 εκ. Το ψήνουμε για 10 -12 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεκολλάμε από την λαδόκολλα. Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μαρμελάδα και τυλίγουμε προσεχτικά σε σφιχτό ρολό. Κόβουμε το ρολό σε φετούλες με κοφτερό μαχαίρι και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Καλή επιτυχία.

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Έφη Θυμιάκη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.