Μαγειρίτσα χωρίς κρέας αλλά με όλη τη γεύση .: Πάσχα .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μαγειρίτσα χωρίς κρέας αλλά με όλη τη γεύση

Μαγειρίτσα με μανιτάρια, χωρίς κρέας. Μια συνταγή για όσους θέλουν να τηρήσουν το έθιμο, αλλά για κάποιο λόγο δεν θέλουν ή δεν πρέπει να φάνε κρέας.

Γράφει: Matia Gr
Μαγειρίτσα χωρίς κρέας αλλά με όλη τη γεύση
Υλικά:

1 κιλό φρέσκα μανιτάρια
1 ματσάκι άνηθο
2 κλωναράκια δυόσμο
3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
4 μαρούλια
1/2 – 1 κούπα ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο ή βούτυρο μαγειρικής
Υλικά για το αυγολέμονο:
1 λεμόνι
2 αυγά
2 κουταλιές κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά μας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και μέσα τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε λίγο αλάτι. Κατόπιν βάζουμε και τα υπόλοιπα λαχανικά, πιπέρι και νερό. Βράζουμε για είκοσι λεπτά και προσθέτουμε το ρύζι. Όταν βράσει, απομακρύνουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Σε ένα μπωλ στύβουμε το λεμόνι και σε αυτό διαλύουμε το κορν φλάουρ. Όταν διαλυθεί ρίχνουμε και τα αυγά χτυπώντας και προσθέτοντας σιγά σιγά λίγο – λίγο από το ζουμί της μαγειρίτσας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο του μπωλ στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και ξαναβάζουμε στη φωτιά για 2-3 λεπτά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.