Φιλέτο γαλοπούλας με πιπεριές στην κατσαρόλα .: Διαίτης .: Ματιά
 

Φιλέτο γαλοπούλας με πιπεριές στην κατσαρόλα

Οι πιπεριές σε συνδυασμό με τα πουλερικά δημιουργούν πολύ νόστιμα πιάτα. Μία από τις πολλές συνταγές, με τις οποίες μπορείτε να τα συνδυάσετε, είναι και αυτή εδώ, που σας προτείνουμε όχι μόνο για την νοστιμιά της, αλλά και για τις θρεπτικές ουσίες του φαγητού που δημιουργεί!

Γράφει: Matia Gr
Φιλέτο γαλοπούλας με πιπεριές στην κατσαρόλα
Υλικά:

1 κιλό γαλοπούλα φιλέτο
10 πιπεριές κέρατο ψωμωμένες
1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
6 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλυτζανάκι του καφέ κόκκινο κρασί ξηρό
1 κονκασέ
1/3 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι καυτερό
Λίγη πάπρικα καυτερή
Λίγο μοσχοκάρυδο
Λίγη κανέλα
Πολύ λίγο αλάτι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το φιλέτο της γαλοπούλας και το κόβουμε σε μπουκίτσες. Πλένουμε τις πιπεριές και αφού τους αφαιρέσουμε κοτσάνι και σπόρια, τις κόβουμε σε μέτρια κομματάκια. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και τις σκελίδες του σκόρδου και τα ψιλοκόβουμε. Σε μία κατσαρόλα βαθιά βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει (το μάτι μας είναι στα 2/3 της δύναμης του) τσιγαρίζουμε σε αυτό το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στην συνέχεια ρίχνουμε και τις μπουκίτσες της γαλοπούλας και γυρνώντας τις, με μία ξύλινη κουτάλα, τις “θωρακίζουμε” γύρω γύρω. Μόλις ασπρίσουν, τις σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά, καπακώνουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να αχνιστούν για δέκα λεπτά. Κατόπιν προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το αλάτι (πολύ λίγο, ίσα να μην είναι εντελώς ανάλατο το φαγητό μας) και το κονκασέ και βράζουμε με σκεπασμένη κατσαρόλα για μισή ώρα.
Το φιλέτο γαλοπούλας με πιπεριές είναι έτοιμο και μπορούμε να το συνοδεύσουμε άριστα με καστανό ρύζι στον ατμό!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.