Φτερούγες κοτόπουλου πανέ .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Φτερούγες κοτόπουλου πανέ

Απολαύστε παναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου, ακολουθώντας τα βήματα της συνταγής αυτής. Είναι εύκολη και όσο για το αποτέλεσμα… κλέβει καρδιές!

Γράφει: Matia Gr
Φτερούγες κοτόπουλου πανέ
Υλικά:

20 φτερούγες κοτόπουλου
2 μεγάλα αυγά
1 κρασοπότηρο γάλα εβαπορέ
100γρ. αλεύρι
Μπόλικη τριμμένη φρυγανιά
Πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Αν θέλουμε κόβουμε το κάτω μέρος της φτερούγας και το φυλάμε στην κατάψυξη για την επόμενη φορά που θα θελήσουμε να φτιάξουμε κοτόσουπα ή ζωμό κοτόπουλου. Χτυπάμε καλά το γάλα εβαπορέ με τα αυγά, το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με την πάπρικα και σε ένα άλλο βαθύ πιάτο βάζουμε την φρυγανιά. Βουτάμε μία μία τις φτερούγες του κοτόπουλου στο μείγμα του αυγού, κατόπιν στο αλεύρι και τέλος στην φρυγανιά ώστε να παναριστεί καλά από κάθε πλευρά του. Αραδιάζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου πανέ σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για μισή ώρα περίπου γυρίζοντας τις φτερούγες να ψηθούν και από την άλλη όψη. Σερβίρουμε με ροδέλες λεμονιού και τις απολαμβάνουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.