Γεμιστά αβοκάντο με γαρίδες, του Κώστα Καρακάση .: Διασήμων .: Ματιά
 

Γεμιστά αβοκάντο με γαρίδες, του Κώστα Καρακάση

Μια ακόμα συνταγή του συγγραφέα Κώστα Καρακάση! Υπέροχα γεμιστά αβοκάντο με γαρίδες που σερβίρονται με μια ωραία πράσινη σαλάτα, γιατί είναι ένα χορταστικό πιάτο και ένα ωραίο λευκό ξερό κρασί!

Γράφει: Matia Gr
Γεμιστά αβοκάντο με γαρίδες, του Κώστα Καρακάση
Υλικά:

4 ώριμα αβοκάντο
1 με 1 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες (βρίσκετε καθαρισμένες στα μαγαζιά με κατεψυγμένα)
2 με 3 κ.τ.σ. κάπαρη ψιλή
2 με 3 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό ή και άνηθο
2 με 3 φλ.τ.τσ. μαγιονέζα (σπιτική κατά το δυνατόν)
Λευκό πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Κάρρυ (προαιρετικό)

Εκτέλεση:

Δίνετε μια καλή βράση στις γαρίδες σας και τις στραγγίζετε. Κόβετε τις ουρίτσες τους, αλλά κρατάτε στην άκρη 8. Τις υπόλοιπες τις κόβετε σε 3 ή και 4 μέρη. Ανάλογα βέβαια με το μέγεθος τους και σε περισσότερα.
Κόβετε τα αβοκάντο από πάνω προς τα κάτω. Βγάζετε το κουκούτσι και με ένα κουταλάκι, αδειάζεται σε ένα μπωλ την σάρκα τους. Την ραντίζετε με χυμό λεμονιού να μην σας σκουρίνει. Κρατάτε στην άκρη την φλούδα τους που μοιάζει σαν μια μικρή βαρκούλα! Λιώνετε με το πιρούνι την σάρκα των αβοκάντο να γίνει πολτός. Προσθέτετε την μαγιονέζα, την κάπαρη, το πιπέρι, τον μαϊντανό και (προαιρετικά) το κάρρυ. Στο τέλος τις κομμένες γαρίδες σας. Ανακατεύετε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας. Γεμίζετε τις “βαρκούλες” των αβοκάντο σας με το μείγμα και βάζετε στην κορυφή σαν στολίδι μία ολόκληρη γαρίδα που έχετε κρατήσει. Τα βάζετε σε ένα σκεύος στην σειρά, τα σκεπάζετε με ζελατίνα και τα αφήνετε στο ψυγείο σας για αρκετή ώρα.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.