Γίγαντες στο φούρνο με πετιμέζι, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Γίγαντες στο φούρνο με πετιμέζι, από τον Γέροντα Παρθένιο

Γίγαντες στο φούρνο με πετιμέζι, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Γίγαντες στο φούρνο με πετιμέζι, από τον Γέροντα Παρθένιο
Γίγαντες στο φούρνο με πετιμέζι  από τον Πατέρα ΠαρθένιοΓίγαντες στο φούρνο με πετιμέζι από τον Πατέρα Παρθένιο

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

500γρ. φασόλια γίγαντες
3 καρότα
2 κρεμμύδια
4 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
Λίγο μαϊντανό
Λίγο άνηθο
Λίγο σέλινο
2 κ.σ. πετιμέζι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Έχουμε βράσει τους γίγαντες και τους έχουμε βάλει σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε νεράκι από αυτό που έβρασαν τα φασόλια μας, σταυρώνουμε το φαγητό μας και το φουρνίζουμε για περίπου μία ώρα. Σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο στο πιάτο μας.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.