Γλυκό ψυγείου, της Μαρίας .: Γλυκά .: Ματιά
 

Γλυκό ψυγείου, της Μαρίας

Ένα διαφορετικό σιροπιαστό γλυκάκι ψυγείου από την Μαρία Παρασκευά. Εσείς, δεν θα το δοκιμάσετε;

Γράφει: Matia Gr
Γλυκό ψυγείου, της Μαρίας
Υλικά:

1 πακέτο βιτάμ
1 φλυτζάνι ζάχαρη
5 αυγά
2 φλυτζάνια αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 βανίλια
3 κουταλιές κακάο
και
1 κουτί κρέμα γάλακτος (500ml)
Άσπρη κουβερτούρα τριμμένη
Υλικά για το σιρόπι
2 φλυτζάνια νερό
1 φλυτζάνι ζάχαρη

Εκτέλεση:

Χτυπώ στο μίξερ το βιτάμ να ασπρίσει. Προσθέτω τα αυγά, τη ζάχαρη και όλα τα υπόλοιπα υλικά συνεχίζοντας το χτύπημα. Σε ταψί μέτριο αφού το βουτυρώσω ελαφρά στρώνω αντικολλητικό χαρτί και ρίχνω το μίγμα. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 20-25λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζω το σιρόπι και το αφήνω να κρυώσει. Μόλις ψηθεί το γλυκό το περιχύνω με το κρύο σιρόπι και το αφήνω στην άκρη. Χτυπώ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την στρώνω στο γλυκό. Από πάνω τρίβω άσπρη κουβερτούρα και το βάζω στο ψυγείο. Σερβίρεται κρύο. Καλή επιτυχία!!!

Τη συνταγή αυτή μας την έστειλε η Μαρία Παρασκευά, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.