Γρήγορο Χριστουγεννιάτικο κέικ .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Γρήγορο Χριστουγεννιάτικο κέικ

Εύκολο και γρήγορο κέικ για τις ημέρες των Χριστουγέννων και όχι μόνο!

Γράφει: Matia Gr
Γρήγορο Χριστουγεννιάτικο κέικ
Υλικά (για ένα μικρό κέικ):

1 κούπα αλεύρι φάριν απ + λίγο ακόμη
350γρ. αποξηραμένα φρούτα σε κομματάκια
80γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
2 αυγά
1/2 κούπα Baileys (Μπέιλις) ή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ρούμι
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:

Το βούτυρο και τα αυγά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Κόβουμε τα αποξηραμένα φρούτα σε μικρά μικρά κομματάκια, τα ανακατεύουμε με το λίγο επιπλέον αλεύρι και τα αφήνουμε να σταθούν. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το τριμμένο μοσχοκάρυδο. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή αντικολλητική φόρμα διαμέτρου περίπου 20 εκατοστών.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν και στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε το Μπέιλις, το ρούμι και χτυπάμε ξανά. Τέλος προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε με σπάτουλα προσεκτικά να μην μας κάτσει. Ρίχνουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα να πάνε παντού. Τέλος ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για σχεδόν μιάμιση ώρα, μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα και το κέικ μας να έχει το υπέροχο σκουροκάστανο χρώμα του. Το αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει πριν το κόψουμε ή το προσφέρουμε. Καλή απόλαυση!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.