Κέικ με καρύδια .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κέικ με καρύδια

Υλικά: 1 βιτάμ 2 κούπες καρύδια χοντροαλεσμένα 8 αυγά 2 κούπες ζάχαρη 2 1/2 κούπες φάριν – απ 2 βανίλιες Εκτέλεση: Χτυπάμε το βιτάμ με τη μία κούπα ζάχαρη, στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, […]

Γράφει: Matia Gr
Κέικ με καρύδια
Υλικά:

1 βιτάμ
2 κούπες καρύδια χοντροαλεσμένα
8 αυγά
2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες φάριν – απ
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βιτάμ με τη μία κούπα ζάχαρη, στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αναμειχθούν καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες και τους 8 κρόκους από τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα 8 ασπράδια σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε σιγά-σιγά μέσα της τη μία κούπα ζάχαρη και ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ ελαφρά. Ρίχνουμε αργά-αργά τη μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα μας, ανακατεύοντας απαλά με το κουτάλι. Σε ένα μικρό δοχείο ρίχνουμε τα καρύδια, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και τα ανακατεύουμε με το χέρι μας ώστε να αλευρωθούν καλά. Βουτυρώνουμε καλά και αλευρώνουμε μία μεγάλη φόρμα κέικ. Ρίχνουμε μέσα στη φόρμα το μείγμα μας, και από πάνω προσθέτουμε τα καρύδια. Ψήνουμε το κέικ μας στους 175 βαθμούς για 45 περίπου λεπτά.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.