Κέικ σοκολάτα με μαγιονέζα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Κέικ σοκολάτα με μαγιονέζα

Μια πρωτότυπη συνταγή για κέικ σοκολάτα. Τι το πρωτότυπο έχει; Μετρήστε! Δεν έχει γάλα, δεν έχει αυγά, δεν έχει βούτυρο, και αντί αυτών έχει μαγιονέζα! Δοκιμάστε το!

Γράφει: Matia Gr
Κέικ σοκολάτα με μαγιονέζα

Κέικ σοκολάτα με μαγιονέζα

Υλικά:

3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα μαγιονέζα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα παγωμένο νερό
1/2 κούπα σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
6 κουταλιές σκόνη κακάο (χωρίς ζάχαρη)
1 κουταλιά μαγειρική σόδα
2 βανίλιες
1/2 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τις σταγόνες σοκολάτας, το κακάο, την μαγειρική σόδα και το αλάτι. Σε ένα άλλο, μεγαλύτερο μπωλ χτυπάμε σε αργή ταχύτητα την μαγιονέζα, τις βανίλιες, και το παγωμένο νερό. Όταν αφρατέψει λίγο λίγο προσθέτουμε και το μείγμα του αλευριού χτυπώντας το μείγμα μας όσο λιγότερο γίνεται – ίσα ίσα να ανακατευτούν τα υλικά, όχι περισσότερο.
Αλείφουμε την ή τις φόρμες κέικ μας ελαφρά με κάποια λιπαρή ουσία και αδειάζουμε μέσα τους το μείγμα του κέικ μας. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για περίπου σαράντα λεπτά (το κέικ αυτό είναι σχετικά “υγρό”) και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε σχάρα. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε ένα νόστιμο, πλούσιο, υγρό, σοκολατένιο κέικ με μαγιονέζα!

  Αφράτο κέικ λεμονιού με γλάσο
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.