Κουνουπίδι κοκκινιστό .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κουνουπίδι κοκκινιστό

Ένα γρήγορο και οικονομικό φαγητό που θα λατρέψετε για την υπέροχη γεύση του. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μαγειρεύουμε το κουνουπίδι μιας και το απαλλάσσει από τη χαρακτηριστική, όχι ιδιαίτερα ευχάριστη, μυρωδιά του!

Γράφει: Matia Gr
Κουνουπίδι κοκκινιστό
Υλικά:

1 κουνουπίδι
1 ντοματάκι ή πασάτα ντομάτας
3 – 4 καρότα
Λίγο σέλινο
3 κρεμμύδια ξερά
Καπνιστή πάπρικα
Μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κουνουπίδι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Το γυρίζουμε με το κοτσάνι προς τα πάνω και το κόβουμε σε μπουκετάκια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε κυβάκια και το ίδιο κάνουμε και στα καρότα. Ψιλοκόβουμε το σέλινο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μέσα του σοτάρουμε τα σκόρδα χωρίς το φύτρο τους, κομμένα στα δύο. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τα αφαιρούμε και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε αλάτι και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για δέκα λεπτά περίπου.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το ντοματάκι, λίγο ακόμη ελαιόλαδο, λίγο νερό, τα καρότα, το σέλινο, το μπαχάρι, την πάπρικα, το πιπέρι και τα φύλλα δάφνης. Ανακατεύουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε και το κουνουπίδι, ανακατεύουμε ξανά, και αφήνουμε να μαγειρευτεί το κοκκινιστό κουνουπίδι σε καπακωμένη κατσαρόλα και χαμηλή φωτιά. Σε λίγα λεπτά είναι έτοιμο να το απολαύσετε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.