Κουραμπιέδες μοναστηριακοί παραδοσιακοί, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Διάφορα γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κουραμπιέδες μοναστηριακοί παραδοσιακοί, από τον Γέροντα Παρθένιο

Κουραμπιέδες μοναστηριακοί παραδοσιακοί, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

4 φλυτζάνες βούτυρο γάλακτος
2 φλυτζανάκια του καφέ ζάχαρη άχνη
1 κρασοπότηρο κονιάκ
Βανίλιες
Λίγη κανέλλα
3 φλυτζάνες αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά γα το τέλος:
Ανθόνερο
Ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Βγάζουμε 2 ώρες πριν φτιάξουμε τη συνταγή μας το βούτυρο από το ψυγείο, για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα αντικολλητικά τηγάνι ρίχνουμε τα αμύγδαλα ασπρισμένα και τα καβουρδίζουμε.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη για τουλάχιστον 20 λεπτά της ώρας. Ρίχνουμε σε μεγάλη λεκάνη το χτυπημένο με την ζάχαρη βούτυρο και προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με μαρίζ καλά, για να ενωθούν τα υλικά μας, και αρχίζουμε λίγο λίγο να προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνοντας από ένα σημείο και μετά με το χέρι (όπως φαίνεται στο βίντεο). Τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας και τους αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Όταν ψηθούν τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους ραντίζουμε με ανθόνερο και τους πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.