Κρέμα με γάλα αμυγδάλου και μαστίχα Χίου .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Κρέμα με γάλα αμυγδάλου και μαστίχα Χίου

Κρέμα με γάλα αμυγδάλου και μαστίχα Χίου για χαλβά σιμιγδαλένιο (για μια επίσημη παρουσίαση). Εάν μέσα στη Σαρακοστή έχουμε κάποια γιορτή και θέλουμε να προσφέρουμε στους φιλοξενούμενούς μας ένα νηστίσιμο χαλβά σιμιγδαλένιο, ισάξιο ενός γλυκού αρτύσιμου, τότε σας προτείνουμε τον συγκεκριμένο χαλβά να τον συνοδεύετε με μία φανταστική νηστίσιμη κρέμα. Την κρέμα μπορείτε να την παρασκευάσετε όποτε θέλετε (είτε μαζί με τον χαλβά είτε χωριστά μετά από ώρες ή και την επόμενη ημέρα).

Κρέμα με γάλα αμυγδάλου και μαστίχα Χίου

Η συνταγή αυτή είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Δημοσιεύθηκε στην ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!
Μην παραλείψετε να δείτε και το blog του Πατέρα Χριστόδουλου “Βασιλίνος”!

Υλικά:

1 λίτρο γάλα αμυγδάλου
350γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
2-3 «δάκρυα» μαστίχας Χίου
80γρ. κορν φλάουρ

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στην εστία της κουζίνας σε μέτρια ένταση. Ρίχνουμε σχεδόν όλο το γάλα αμυγδάλου, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και τη μαστίχα Χίου. Κρατάμε λίγο γάλα αμυγδάλου κρύο και λιώνουμε καλά μέσα σ’ αυτό το κορν φλάουρ. Έπειτα το προσθέτουμε κι αυτό και ανακατεύουμε καλά συνεχώς, μέχρι να δέσει η κρέμα μας (ούτε να πήξει πολύ ούτε να είναι αραιή, διότι θα πήξει και αρκετά όταν θα κρυώσει). Μόλις δέσει, την κατεβάζουμε και όπως είναι ζεστή, την προσθέτουμε στα ποτήρια μας και μ’ ένα κουταλάκι την ισιώνουμε. Προσθέτουμε από πάνω φυστίκια Αιγίνης που έχουν ωραίο πράσινο χρώμα, καρύδι, κομματάκια αποξηραμένου βερύκοκου και πασπαλίζουμε με κανέλα Κεϋλάνης. Στη συνέχεια αφήνουμε τα ποτήρια μας σε δροσερό μέρος, ώστε να κρυώσει εντελώς η κρέμα. Εάν βιαζόμαστε, μπορούμε να τα βάλουμε για μία ώρα στο ψυγείο και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ένα νηστήσιμο γλυκό «πολυτελείας»! Μπορεί να προσφερθεί και μετά από 3-4 ημέρες, εάν φυλάσσεται σε δροσερό μέρος.

Τη συνταγή του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου, για τον σιμιγδαλένιο χαλβά, μπορείτε να τη δείτε κάνοντας κλικ εδώ!

Η συνταγή αυτή είναι του Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου Αγγελόγλου. Δημοσιεύθηκε στην ομάδα “ΔΕΥΤΕ ΑΡΙΣΤΗΣΑΤΕ”!
Μην παραλείψετε να δείτε και το blog του Πατέρα Χριστόδουλου “Βασιλίνος”!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.