Λαχανόρυζο με άγρια χόρτα εποχής, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Λαχανόρυζο με άγρια χόρτα εποχής, από τον Γέροντα Παρθένιο

Λαχανόρυζο με άγρια χόρτα εποχής, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Λαχανόρυζο με άγρια χόρτα εποχής, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΑΓΡΙΑ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ ΜΕ ΧΟΡΤΑ ΑΓΡΙΑ ΕΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

500γρ. ρύζι για ριζότο
1 1/2 κιλό χόρτα διάφορα (βρούβες, καυκαλήθρες, ραδίκια, σπανάκι, κ.α.)
2-3 ξερά κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας μας. Κόβουμε ακανόνιστα τα κρεμμύδια μας και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Το ίδιο κάνουμε και για τα σκόρδα μας. Όταν τσιγαριστούν βάζουμε τα χόρτα μας σιγά σιγά κόβοντάς τα σε μεγάλα κομμάτια μέσα στην κατσαρόλα κατευθείαν. Όταν μαραθούν καλά τα χόρτα μας, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το ρύζι μας. Λίγο λίγο βάζουμε νεράκι στην κατσαρόλα όπως κάνουμε για το ριζότο ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό μας, σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, προσθέτοντας μπόλικο χυμό λεμονιού.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.