Λαγάνα μοναστηριακή, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Ζύμες .: Ματιά
 

Λαγάνα μοναστηριακή, από τον Γέροντα Παρθένιο

Λαγάνα μοναστηριακή, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Λαγάνα μοναστηριακή, από τον Γέροντα Παρθένιο

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

ΛΑΓΑΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΛΑΓΑΝΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ
Υλικά:

1 κιλό αλεύρι
150γρ. προζύμι ή 1 1/2 κύβο μαγιά νωπή
2 1/2 φλιτζάνια τσαγιού νερό χλιαρό
3 – 4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. γλυκάνισο
Σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα βάζουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και την διαλύουμε προσθέτοντας και λίγο αλεύρι. Τον χυλό αυτό τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε μισή ώρα να σταθεί. Κατόπιν ρίχνουμε το μέλι, το γλυκάνισο, το αλάτι και σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια μας. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, ξαναζυμώνουμε. Χωρίζουμε το ζυμαράκι μας σε δύο μέρη και πλάθουμε τις λαγάνες μας, βάζοντάς τις κατόπιν σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Πιέζουμε με τα δάκτυλά μας την επιφάνεια της κάθε λαγάνας. Διαλύουμε λίγο μέλι σε λίγο νερό και με αυτό αλείφουμε τις λαγάνες μας πασπαλίζοντάς τις με μπόλικο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για δέκα λεπτά και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160 μέχρι να ψηθούν καλά!

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.