Λαλάγκια μανιάτικα, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Λαλάγκια μανιάτικα, από τον Γέροντα Παρθένιο

Λαλάγκια μανιάτικα, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Λαλάγκια μανιάτικα, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΛΑΛΑΓΚΙΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΛΑΛΑΓΚΙΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
70γρ. ελαιόλαδο
1 φακελάκι μαγιά ξερή
Στη μύτη του μικρού κουταλιού κανέλλα
Στη μύτη του μικρού κουταλιού γαρύφαλλο
Χλιαρό νερό όσο πάρει
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε μια μπασίνα βάζουμε το αλεύρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε-τρίβουμε με το χέρι μας. Αραιώνουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και την προσθέτουμε στη μπασίνα μας, μαζί με τα αρωματικά και λίγο ακόμα νεράκι. Ζυμώνουμε καλά προσθέτοντας νεράκι μέχρι να πάρουμε μια σφικτή ζύμη. Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου. Την ξαναζυμώνουμε απαλά να φύγει ο αέρας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι μας να κάψει. Πλάθουμε τα λαλάγκια μας (όπως φαίνεται στο βίντεο) και τα τηγανίζουμε. Τα τοποθετούμε σε τρυπητό να στραγγίξουν. Διατηρούνται σε καλαθάκι σκεπασμένα για μια εβδομάδα.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.