Υλικά:
1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
2 αυγά
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
Λίγη μουστάρδα
Λίγο πιπέρι
Λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ του μίξερ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας το ηλιέλαιο σιγά – σιγά. Κατόπιν προσθέτουμε και μία κουταλιά καυτό νερό, λίγο – λίγο και χτυπάμε ελάχιστα ακόμη. Αν κόψει αφαιρούμε από το μπλέντερ την κομμένη μαγιονέζα. Χτυπάμε στο άδειο πια μπλέντερ ένα κρόκο αυγού και προσθέτουμε σιγά σιγά την κομμένη μας μαγιονέζα.
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.