Μακαρονάδα καλοκαιρινή, κρασάτη και μυρωδάτη, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μακαρονάδα καλοκαιρινή, κρασάτη και μυρωδάτη, από τον Γέροντα Παρθένιο

Μακαρονάδα καλοκαιρινή, κρασάτη και μυρωδάτη, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Γράφει: Γέροντας Παρθένιος
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ, ΚΡΑΣΑΤΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ, ΚΡΑΣΑΤΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια ολικής άλεσης
20 ντοματίνια βελανίδια
1 πιπεριά
2 ξερά κρεμμύδια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτί ντομάτα κονκασέ
1 π.κ. κρασί τύπου ρετσίνα ή παλαιό ξηρό
Ελαιόλαδο
Λίγη μαύρη ζάχαρη
Λίγη ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια μας και τα στραγγίζουμε. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σε αυτό τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μας. Κατόπιν προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και το σκορδάκι μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ντοματίνια μας, πιπεράκι και ανακατεύουμε καλά να μαραθούν και τα ντοματάκια μας. Σβήνουμε με το κρασάκι μας και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τέλος ρίχνουμε το κονκασέ, αλάτι, λίγη μαύρη ζάχαρη, ρίγανη και αφήνουμε λίγο να δέσει η σάλτσα μας. Σερβίρουμε σε ρηχό πιάτο τα μακαρόνια μας και προσθέτουμε από πάνω την σάλτσα μας, λίγο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπεράκι και τυράκι αν δεν είναι νηστεία ή κάνουμε vegan διατροφή.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.