Μανιταρόσουπα με πράσο .: Εποχιακά .: Ματιά
 

Μανιταρόσουπα με πράσο

Συνδυάστε τα πράσα με τα μανιτάρια σε μια γευστικότατη σούπα και απολαύστε την ζεστή τις κρύες μέρες του χειμώνα!

Γράφει: Matia Gr
Μανιταρόσουπα με πράσο
Υλικά:

1/2 κιλό μανιτάρια
2 μεγάλα πράσα
1 κρεμμύδι ξερό
1 1/2 λίτρο ζωμό κότας ζεστό
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
4 κουταλιές κρέμα γάλακτος
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φετούλες τα πράσα και τα μανιτάρια και σε καρεδάκια το κρεμμύδι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα και το κρεμμύδι προσθέτοντας λίγο αλάτι. Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε κι αυτά. Ρίχνουμε το κρασί και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και τον ζωμό της κότας, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, και αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά και με καπακωμένη κατσαρόλα. Τέλος, βάζουμε και την κρέμα γάλακτος και βράζουμε την μανιταρόσουπα με πράσα για πέντε λεπτά ακόμη. Την σερβίρουμε ζεστή και προαιρετικά την συνοδεύουμε με φρεσκοφρυγανισμένο ψωμί.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.