Μαντιλάκια τυριών .: Ορεκτικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μαντιλάκια τυριών

Υλικά: 1 πακέτο σφολιάτα 350 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά για πίτσα 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος 2 αυγά 5 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη Μαυροσούσαμο Πιπέρι Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα […]

Γράφει: Matia Gr
Μαντιλάκια τυριών
Υλικά:

1 πακέτο σφολιάτα
350 γρ. τριμμένα κίτρινα τυριά για πίτσα
1 κουτάκι κρέμα γάλακτος
2 αυγά
5 φέτες χοιρινή ωμοπλάτη
Μαυροσούσαμο
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, το πιπέρι και τη χοιρινή ωμοπλάτη κομμένη σε τετράγωνα. Χρειαζόμαστε ένα ταψί για μάφιν (αυτό με τις στρογγυλές εσοχές). Ανάλογα με το μέγεθος των εσοχών θα χωρίσουμε τη σφολιάτα μας κόβοντάς την σε τετράγωνα κομμάτια. Στρώνουμε κάθε εσοχή με ένα κομμάτι σφολιάτας πατώντας το με τα δάχτυλά μας έτσι ώστε να πάρει τη φόρμα του ταψιού και να περισσεύουν ακρούλες πάνω του σαν μαντιλάκι. Μοιράζουμε το μείγμα σε κάθε μαντιλάκι και πασπαλίζουμε με μαυροσούσαμο. Ψήνουμε τα μαντιλάκια μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.