Μελιτζάνες κυδωνάτες με μανιτάρια στο φούρνο, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Μελιτζάνες κυδωνάτες με μανιτάρια στο φούρνο, από τον Γέροντα Παρθένιο

Μελιτζάνες κυδωνάτες με μανιτάρια στο φούρνο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΚΥΔΩΝΑΤΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

3 μελιτζάνες φλάσκες
500γρ. μανιτάρια διάφορα
3 κρεμμύδια ξερά
3 – 4 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες τριμμένες
Λίγο μαϊντανό
3 – 4 φύλλα δάφνη
3- 4 καρφάκια γαρύφαλλο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ανάβουμε το μάτι. Κόβουμε τις μελιτζάνες κυδωνάτες, μέχρι να ζεσταθεί το λάδι. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι και όσες τηγανίζονται τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά λάδια. Παράλληλα καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια μας -όπως τα κάνουμε για την χωριάτικη σαλάτα- και τα σκορδάκια μας. Αφού τελειώσουμε με τις μελιτζάνες, τσιγαρίζουμε καλά τα μανιτάρια μας. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκορδάκι για να τσιγαριστούν μαζί με τα μανιτάρια. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας. Όταν γίνει η σάλτσα μας, σε ένα ταψάκι στρώνουμε τις μελιτζάνες την μία δίπλα στην άλλη. Από πάνω απλώνουμε την σάλτσα μας και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σταυρώνουμε το φαγητό μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.