Μπανάνες τηγανητές με μέλι .: Γλυκά .: Ματιά
 

Μπανάνες τηγανητές με μέλι

Μια συνταγή για ένα γλυκάκι φτιαγμένο μέσα σε λίγα λεπτά, με μηδενικό σχεδόν κόπο και με αγνά υλικά. Θα σας ξετρελάνει!

Γράφει: Matia Gr
Μπανάνες τηγανητές με μέλι
Υλικά:

2 μπανάνες ώριμες (αλλά όχι παραγινωμένες ή λιωμένες)
2 κουταλιές μέλι
Λίγη κανέλα
Λίγο σουσάμι
Ελάχιστο βούτυρο ή σουσαμέλαιο

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε λίγο βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνουμε να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Αν νηστεύουμε βάζουμε σουσαμέλαιο. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε ισόπαχες φετούλες τις μπανάνες. Μόλις ζεσταθεί το βούτυρο στρώνουμε τις φέτες μπανάνας πάνω του και σιγοτηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από την κάθε πλευρά τους. Ανακατεύουμε το μέλι με μία κουταλιά νερό. Μόλις βγάλουμε τις μπανάνες από το τηγάνι τις περιχύνουμε με το μέλι και μόλις χλιάνουν πασπαλίζουμε με κανέλα και σουσάμι. Οι τηγανητές μπανάνες με μέλι και σουσάμι είναι έτοιμες να τις απολαύσουμε!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.