Μπισκοτάκια καρδουλάκια, της Λιλίκας .: Γιορτή των Ερωτευμένων - Αγίου Βαλεντίνου .: Ματιά
 

Μπισκοτάκια καρδουλάκια, της Λιλίκας

Ερωτοχτυπημένες μαζευτείτε! Μπισκοτάκια καρδουλάκια! Αποθέωση αν τα βουτήξουμε και σε σοκολάτα! Άντε, βάλτε μπρος!

Γράφει: Λιλίκα
Μπισκοτάκια καρδουλάκια, της Λιλίκας
Υλικά:

4 αυγούλια + 4 κρόκους
320γρ. ζάχαρη
280γρ. αραβοσιτέλαιο
20γρ. μπέικιν πάουντερ
40γρ κακάο Νεστλέ ντεσέρτ (το καλύτερο!!!)
Λίγο αλάτι
2 βανίλιες
880γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Χτυπάμε 10′ τα αυγά με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Αφού γίνουν όλα ένας χυλός, κοσκινίζουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε με το χέρι. Γίνεται μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει. Ανοίγουμε με τον πλάστη στον πάγκο της κουζίνας και κόβουμε με κουπάτ ό,τι σχέδιο μας αρέσει. Όσο πιο χοντρό φύλλο ανοίξουμε τόσο πιο αφράτα θα γίνουν! Ψήνουμε 10′ στους 180° C.

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

  Κρουασάν σιροπιαστό με μυζήθρα από την Μαρία
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.