Ντομάτες γεμιστές δροσερές .: Εκδηλώσεις .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ντομάτες γεμιστές δροσερές

Με την συνταγή αυτή ξεκινά μια νέα κατηγορία συνταγών για Εκδηλώσεις, με συνταγές ιδανικές για Μπουφέ. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να τις φτιάξετε και να τις απολαύσετε με τους αγαπημένους σας, οποιαδήποτε άλλη ημέρα

Γράφει: Matia Gr
Ντομάτες γεμιστές δροσερές
Υλικά:

15 ντοματούλες σφιχτές
2 πατάτες
1 αγγούρι
3-4 κολοκυθάκια
Λίγες ελιές
Μαϊντανό
Μαγιονέζα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά και βράζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια. Αφού βράσουν και κρυώσουν τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Σε μικρά κυβάκια κόβουμε επίσης και το αγγούρι. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το αγγούρι, μαγιονέζα, αλάτι και πιπέρι. Πλένουμε καλά τις ντομάτες και αφού τους κόψουμε μια λεπτή φέτα μαζί με το κοτσάνι, τις αδειάζουμε προσεκτικά με ένα κουταλάκι του γλυκού. Τοποθετούμε τις ντομάτες σε μια πιατέλα με το άνοιγμα προς τα πάνω. Μοιράζουμε το μείγμα της γέμισης που έχουμε φτιάξει σε αυτές και συμπληρώνουμε τον υπόλοιπο κενό χώρο τους με μαγιονέζα. Τις γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ελιές και τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.