Παγωμένο γιαούρτι βερύκοκο - Frogen yogurt apricot .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Παγωμένο γιαούρτι βερύκοκο – Frogen yogurt apricot

Φρόζεν γιόγκουρτ, παγωμένο γιαούρτι, παγωτό με γιαούρτι και βερύκοκα. Όπως κι αν το πεις η γεύση του είναι υπέροχη, το χρώμα του μοναδικό και η απόλαυση εγγυημένη!

Γράφει: Matia Gr
Παγωμένο γιαούρτι βερύκοκο – Frogen yogurt apricot
Υλικά:

2 κούπες βερύκοκα
3 κούπες γιαούρτι στραγγιστό
3/4 κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά μέλι
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα βερύκοκα και τα κόβουμε σε κυβάκια. Πρέπει να γεμίζουν καλά δύο κούπες. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 1 κούπα νερό να βράζει και μέσα ρίχνουμε τα βερύκοκα, το μέλι και την ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά. Αφαιρούμε τα βερύκοκα και συνεχίζουμε να βράζουμε το ζουμί τους για δέκα λεπτά περίπου. Στη συνέχεια τα αφήνουμε όλα να κρυώσουν καλά. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μισά βερύκοκα, το γιαούρτι, τις βανίλιες, και μισή κούπα από το ζουμί των βερύκοκων και τα πολτοποιούμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε το μείγμα μας σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό δοχείο παγωτού και αναμειγνύουμε και τα υπόλοιπα βερύκοκα. Βάζουμε το σπιτικό μας φρόζεν γιόγκουρτ να παγώσει στην κατάψυξη και σερβίρουμε για να απολαύσουμε την μοναδική γεύση του.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.