Πασχαλινά κουλουράκια, της Λιλίκας .: Vegan .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πασχαλινά κουλουράκια, της Λιλίκας

Πασχαλινά κουλουράκια με κακουλέ και μαχλέπι! Θεσπέσια πασχαλινά κουλούρια γεμάτα με τα αρώματα από το κακουλέ και το μαχλέπι… αφράτα, φουσκωτά, νόστιμα. Η παρασκευή γίνεται και νηστίσιμη. Διατηρούνται πολλές μέρες τα αρώματα και η φρεσκότητα τους. Εύκολα, γρήγορα… Ζυμώνουμε – ψήνουμε! Μη σας τρομάζει το μέγεθος της συνταγής! Την έχω αναλυτικά γραμμένη για απόλυτη επιτυχία! Ακολουθήστε βήμα βήμα και θα γίνουν ΤΕΛΕΙΑ!!!

Γράφει: Λιλίκα
Πασχαλινά κουλουράκια, της Λιλίκας
Υλικά:

Λοιπόν, σημειώνω πρώτα πως όλα τα μετράμε με μια κούπα του καφέ… (του νες καφέ η κόκκινη είναι το καλύτερο μέτρο!)
1 κούπα χυμό φρεσκοστημένο πορτοκάλι (μπορούμε και κουτί, αλλά το φρέσκο έχει άλλη χάρη!)
Το ξύσμα από δύο πορτοκάλια
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα ηλιέλαιο
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)
1 κ.γ. σόδα φαγητού
1 φάκελο μπέικιν
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι μαχλέπι
1 φακελάκι κακουλέ
1+ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Ζυμώνουμε με το χέρι μέχρι τα υγρά να πάρουν όλο το αλεύρι. Θέλουμε μια σχεδόν σφιχτή ζύμη για αυτό γράφω 1+ κιλό αλεύρι (ξεκινάμε να ρίχνουμε το αλεύρι πρώτα 800γρ. και μετά σιγά σιγά μέχρι να φτάσει το κιλό).
Κόβουμε ζυμαράκια 25-30γρ, πλάθουμε μπαστούνια και στρίβουμε πλεξουδάκια. Στο ταψί λαδόκολλα και τα στήνουμε με απόσταση γιατί φουσκώνουν. Εγώ τα πέρασα με αυγό. Μπορείτε όμως να τα αφήσετε και χωρίς αυγό γιατί εξ ολοκλήρου η συνταγή είναι νηστίσιμη. Σε περίπτωση που τα θεωρούμε νηστίσιμα κάνουμε ζαχαρόνερο, τα περνάμε με το πινέλο και ρίχνουμε σουσάμι από πάνω (απλά επειδή δεν έχουν αυγό δεν θα πάρουν πολύ χρώμα).
Ψήνουμε πάνω κάτω αέρα στους 170° μέχρι να ροδίσουν… περίπου 15′-17′. Είναι τέλεια σε γεύση και πανεύκολα στο να γίνουν. Σαν ποσότητα μου βγήκαν τρεις λαμαρίνες… γύρω στα 70τμχ!
Επειδή γίνεται λίγο χαμούλης με το αλεύρι και το ηλιέλαιο αυτόν τον καιρό, ένα έχω να σας πω…
Προτιμάμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Στηρίζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.