Πάστα Φλώρα, της Λιλίκας .: Διάφορα γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Πάστα Φλώρα, της Λιλίκας

Τις καλύτερες πάστα Φλώρα τις έφαγα από το συνάδελφο μου το Βασίλη, στο αρτοζαχαροπλαστείο που εργαζόμασταν και οι δύο… Παραμονή Χριστουγέννων μίλησα μαζί του… είχε τόση κούραση… μου έλειψε το βρωμόστομά σου… μου είπε… μου έλειψαν όλα!… του είπα… 8 χρόνια κοινά, συναδελφικά, μοναδικά, αξέχαστα… Ένεκεν των αναμνήσεων, σήμερα πάστα Φλώρα με μαρμελάδα βερίκοκο και βύσσινο! Σας φιλώ…

Γράφει: Λιλίκα
Πάστα Φλώρα, της Λιλίκας
Υλικά:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400γρ. μαργαρίνη
200γρ. ζάχαρη
20γρ. μπέικιν πάουντερ
4 αυγά
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη στο μίξερ για 5′. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το μπέικιν και σταματάμε το μίξερ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και αρχίζουμε σιγά σιγά να ζυμώνουμε μέχρι να πάρουν τα υγρά όλο το αλεύρι. Βουτυρώνουμε πολύ πολύ καλά την ταρτιέρα μας. Κρατάμε το 1/4 της ζύμης για τα κορδόνια. Ανοίγουμε με τα χέρια τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα φροντίζοντας να είναι παντού ομοιόμορφο το πάχος. Στρώνουμε τη μαρμελάδα και διακοσμούμε με το υπόλοιπο της ζύμης όπως μας αρέσει. Αλείφουμε με αυγό τη ζύμη από επάνω. Ψήνουμε στους 180° για 40′ πάνω κάτω αέρα!

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.