Πεϊνιρλί, της Λιλίκας .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Πεϊνιρλί, της Λιλίκας

Πεϊνιρλί που κάνουν θραύση… Τη συνταγή την ξαναέβαλα στην ομάδα… Αλλά επιμένω να τα φτιάξετε… Θα σας μαγέψουν… Καμία σχέση με τα αγοραστά…

Γράφει: Λιλίκα
Πεϊνιρλί, της Λιλίκας
Υλικά:

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
220γρ γάλα
50γρ φρέσκο βούτυρο
100γρ νωπή μαγιά ή ένα φακελάκι ξερή
20γρ αλάτι
50γρ ζάχαρη
Αυγό

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα και βάζουμε μέσα το βούτυρο να λιώσει. Ρίχνουμε τη μαγιά κ κάνουμε ένα χυλό. Σε μία λεκάνη το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι, ρίχνουμε το χυλό και ζυμώνουμε. Γίνεται μια βουτυρένια βαριά ζύμη. Αφήνουμε μία ώρα να ξεκουραστεί. Δεν φουσκώνει.
Κόβουμε μπαλάκια 5Ο γραμμαρίων. Τα αφήνουν 15 λεπτά. Ανοίγουμε πιταράκια και γεμίζουν με ότι μας αρέσει. Κλείνοντας σαν βαρκούλες. Περνάμε με αυγό από πάνω και τα αφήνουμε άλλα 15 λεπτά. Ψήνουμε στους 180° πάνω κάτω αέρα μέχρι να γίνουν χρυσαφένια… Φτιάξτε τα φίλοι μου και θα με μνημονεύετε… Θα λέτε δίκιο είχε η Λιλίκα… Σας φιλώ, καλή επιτυχία και καλή εβδομάδα!

Λιλίκα

Η συνταγή καθώς και η φωτογραφία που τη συνοδεύει, είναι της φίλης μας της Λιλίκας και δημοσιεύονται στη Ματιά με την άδειά της.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.