Πιπεριές κόκκινες γεμιστές Φλώρινας, της Εύης .: Νηστίσιμα .: Ματιά
 

Πιπεριές κόκκινες γεμιστές Φλώρινας, της Εύης

Οι πιπεριές Φλωρίνης είναι ονομαστές για την νοστιμιά τους. Μαγειρέψτε τις, γεμιστές στο φούρνο, με την συνταγή που μας έστειλε η Εύη Λεοντίου και δεν θα ξέρετε τι τρώτε

Γράφει: Matia Gr
Πιπεριές κόκκινες γεμιστές Φλώρινας, της Εύης
Υλικά:

20 κόκκινες πιπεριές
4 κρεμμύδια μεγάλα
2 ντομάτες μαλακές
2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
3 κουταλάκια γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
1/2 κουταλάκι γλυκού δυόσμο
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Λίγα καρύδια τριμμένα
Λίγα κουκουνάρια

Εκτέλεση:

Ζεματάμε τις πιπεριές και βγάζουμε τους σπόρους. Τοποθετούμε τις πιπεριές σε λαδωμένο ταψί. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι, τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά να σοταριστούν μαζί. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μίγμα ρίχνουμε ανάλογο νερό και τις ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 250 βαθμούς Κελσίου.

Την συνταγή αυτή μας έστειλε η Εύη Λεοντίου και την ευχαριστούμε πολύ.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.