Ψαροσαλάτα, της Βικτόριας .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Ψαροσαλάτα, της Βικτόριας

Σας περίσσεψε βραστό, τηγανητό ή ψητό ψάρι και δεν ξέρετε τι να το κάνετε; Δοκιμάστε την συνταγή αυτή που μας έστειλε η Βικτόρια και απολαύστε μια εξαίσια ψαροσαλάτα!

Γράφει: Matia Gr
Ψαροσαλάτα, της Βικτόριας
Υλικά:

Ψάρι βραστό, τηγανητό ή ψητό (που μας έχει περισσέψει)
Μαγιονέζα
Κάπαρη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο
Ελιές γεμιστές με κόκκινη πιπεριά

Εκτέλεση:

Μας έμεινε ψάρι -βραστό, τηγανητό ή ψητό- αρκετό μετά από ένα τραπέζι; Μπορούμε να το κάνουμε εύκολα και γρήγορα μια νόστιμη ψαροσαλάτα, ως εξής:
Καθαρίζουμε καταρχήν πολύ προσεκτικά το ψάρι μας από τα κόκαλα. Ξεπλένουμε την κάπαρη με νερό (να φύγει η αλμύρα της) και την αφήνουμε να σταθεί για λίγη ώρα με ξύδι (την κάνει πολύ νόστιμη). Σε μία σαλατιέρα βάζουμε το καθαρισμένο ψάρι μας και προσθέτουμε μαγιονέζα, κάπαρη και μπόλικο μαϊντανό. τα ανακατεύουμε καλά αλλά απαλά και κατόπιν βάζουμε λίγη ακόμη μαγιονέζα πάνω από την ψαροσαλάτα μας. Διακοσμούμε με τις ελιές κομμένες σε σχήμα μαργαρίτας.
Αν η ψαροσαλάτα μας είναι αρκετή σε ποσότητα -και έχουμε όρεξη- μπορούμε να την τοποθετήσουμε σε μια μεγάλη πιατέλα, να την δώσουμε το σχήμα ψαριού και να την διακοσμήσουμε ανάλογα! Καλή επιτυχία!

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Βικτόρια, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.