Ρεβύθια σούπα, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Ρεβύθια σούπα, από τον Γέροντα Παρθένιο

Ρεβύθια σούπα, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Γράφει: Matia Gr
Ρεβύθια σούπα, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΡΕΒΥΘΙΑ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΡΕΒΥΘΙΑ ΣΟΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

500γρ. ρεβύθια
4 ξερά κρεμμύδια
5-6 σκελίδες σκόρδο
5 φύλλα δάφνης
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
3 κ.σ. αλεύρι
2 λεμόνια

Εκτέλεση:

Έχουμε μουλιάσει από βραδύς τα ρεβύθια μας σε νερό. Σουρώνουμε τα ρεβύθια μας και τα ξεπλένουμε. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Τα κρεμμύδια και τα σκορδάκια τα περνάμε από το μπλέντερ απαλά. Τα ρίχνουμε και αυτά μέσα στην κατσαρόλα μας. Ανάβουμε το μάτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη δάφνη, νεράκι ζεστό και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 40 λεπτά της ώρας. Στο πολυκόφτη βάζουμε το αλεύρι, το χυμό των λεμονιών, λίγο νεράκι και το χτυπάμε. Αδειάζουμε το μείγμα μέρα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ρίγανή μας. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση το φαγητό μας. Σερβίρουμε προσθέτοντας στο πιάτο λίγο ελαιόλαδο.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.