Σανγκριά .: Διάφορες Συνταγές .: Ματιά
 

Σανγκριά

Η Σαγκριά πιθανότατα προέρχεται από την Ισπανία και την Ελλάδα

Γράφει: Matia Gr
Σανγκριά
Υλικά:

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
1 κούπα τεκίλα
1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1/2 κούπα ακατέργαστη καστανή ζάχαρη
1/4 κούπας χυμό λάιμ
1 κόκκινο μήλο
1 πορτοκάλι
Υλικά για τη γαρνιτούρα:
Λίγο χυμό λάιμ
Λίγη καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ ανάμειξης ανακατεύουμε καλά τα υλικά με την σειρά που έχουν δοθεί. Ρίχνουμε το μείγμα σε ευρύχωρη κανάτα και κατόπιν πλένουμε καλά το μήλο και όπως είναι με τη φλούδα του το κόβουμε σε κομματάκια. Ξεφλουδίζουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε σε κομματάκια και τα προσθέτουμε, μαζί με αυτά του μήλου, στην κανάτα.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε τα ποτήρια πριν τα προσφέρουμε ως εξής: Σε ένα μπωλάκι που να χωράει ίσα ίσα τα χείλη του ποτηριού μας βάζουμε το χυμό του λάιμ και εκεί μέσα βουτάμε το ποτήρι μας ελάχιστα -ίσα να βραχούν τα χείλη του. Στη συνέχεια το βουτάμε σε άλλο δοχείο που να έχει την καστανή ζάχαρη. Έτσι το ποτήρι μας έχει μια όμορφη αρωματική γιρλάντα με υλικά που ήδη χρησιμοποιήσαμε για να φτιάξουμε την σανγκριά μας.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.