Σοκολατένια μπισκότα που κρατούν το σχήμα τους .: Γλυκά .: Ματιά
 

Σοκολατένια μπισκότα που κρατούν το σχήμα τους

Η ιδανική ζύμη για σοκολατένια μπισκότα που διατηρούν το σχήμα που τους δώσατε. Κόψτε τη ζύμη με κουπ πατ και μη διστάσετε να την γαρνίρετε με γλάσο και υλικά ζαχαροπλαστικής διακόσμησης.

Γράφει: Matia Gr
Σοκολατένια μπισκότα που κρατούν το σχήμα τους
Υλικά:

4 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κούπα κακάο σε σκόνη
2 κούπες βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3 βανίλιες
1/2 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη όσο λιγότερο γίνεται, παίρνοντας όμως και από τα τοιχώματα του μπωλ μας τα υλικά. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τις βανίλιες συνεχίζοντας να χτυπάμε τη ζύμη μας όσο λιγότερο γίνεται. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα μας σταδιακά ανακατεύοντας ελάχιστα. Ανοίγουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί τη ζύμη μας και την αφήνουμε για μία τουλάχιστον ώρα στο ψυγείο να σταθεί. Κόβουμε τη ζύμη μας με κουπ πατ, τα αραδιάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ξαναπλάθουμε τη ζύμη που περίσσεψε. Την ανοίγουμε πάλι σε φύλλο και κόβουμε ξανά με κουπ πατ και ούτω καθεξής. Όπως κόβουμε τα μπισκότα μας καλό είναι να τα βάζουμε για ένα τέταρτο της ώρας τουλάχιστον στο ψυγείο· έτσι θα ψηθούν καλύτερα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 175 βαθμούς και ψήνουμε τα μπισκότα μας για δέκα με δώδεκα λεπτά ή μέχρι να γίνει στερεό το κέντρο του μπισκότου μας. Αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν εντελώς πριν τα διακοσμήσουμε.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.