Σπανακόρυζο σκορδάτο και μυρωδάτο, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Vegan .: Ματιά
 

Σπανακόρυζο σκορδάτο και μυρωδάτο, από τον Γέροντα Παρθένιο

Σπανακόρυζο σκορδάτο και μυρωδάτο, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος, από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Σπανακόρυζο σκορδάτο και μυρωδάτο, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΣΠΑΝΑΚΟΡΥΖΟ ΣΚΟΡΔΑΤΟ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

1 κιλό σπανάκι
300γρ. ρύζι
3-4 ντομάτες
2 ξερά κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
Μισό ματσάκι άνηθο
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Ζωμό λαχανικών όσο πάρει
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σε αυτό -όταν ζεσταθεί λίγο- προσθέτουμε το σπανάκι μας και το ανακατεύουμε αφήνοντάς το μέχρι να μαραθεί. Κατόπιν βάζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε απαλά. Όταν μαραθούν και τα κρεμμύδια μας, βάζουμε το ρύζι μας, το “γυρίζουμε” μια δυο φορές και ρίχνοντας σταδιακά ζωμό βράζουμε το ρυζάκι μας. Αλάτι, πιπέρι, άνηθο και ντοματούλα προσθέτουμε στη συνέχεια, ανακατεύοντας προσεκτικά. Σειρά έχει να μπει στην κατσαρόλα μας -λίγο πριν ετοιμαστεί το φαγητό μας- ο χυμός πορτοκαλιού. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και το σκορδάτο και μυρωδάτο σπανακόρυζό μας είναι έτοιμο να το σερβίρουμε!

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.