Σταφιδόψωμο με μέλι και ταχίνι, του Ορφέα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Σταφιδόψωμο με μέλι και ταχίνι, του Ορφέα

Θεσπέσια σταφιδόψωμα με μέλι και ταχίνι, από τα χεράκια του αδερφικού μας φίλου, του Μιχάλη.

Γράφει: Matia Gr
Σταφιδόψωμο με μέλι και ταχίνι, του Ορφέα
Υλικά:

450γρ. αλεύρι
1/2 φλυτζάνι γάλα χλιαρό
1/2 φλυτζάνι νερό χλιαρό
1/2 φλυτζάνι σπορέλαιο
1/1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1 πρέζα αλάτι
2 κουταλιές σταφίδες μουλιασμένες (εγώ τις έβαλα σε δικό μου λικέρ τσέρι)
2 κουταλιές μέλι
3 κουταλιές ταχίνι (ανακατεμένα μέχρι να δέσουν σε κρέμα που να απλώνεται)

Εκτέλεση:

Πιάνω την μαγιά και ζυμώνω όπως το ψωμί. Το αφήνω να ξεκουραστεί. Αφού το κόψω σε 5 – 6 κομμάτια, τα ξεκουράζω και αυτά. Μετά τα ανοίγω ή με το χέρι ή με τον πλάστη και αλείφω την κρέμα, τα διπλώνω και τους δίνω το σχήμα που θέλω. Τα αφήνω σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν και τα αλείφω με γάλα. Ψήνω στους 180° – 200° για 25′-30′ ανάλογα τον φούρνο.

Την συνταγή αυτή, καθώς και την φωτογραφία που την συνοδεύει, μας τα έστειλε ο καλός μας φίλος Ορφέας, τον οποίο και ευχαριστούμε πολύ! Δείτε το blog του Ορφέα, «ΤΟΥΙΤΥ», κάνοντας κλικ εδώ!

  Ζύμη για σου, της Παρασκευής
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.