Τσιζκέικ τσόκο (Cheese cake choco) .: Γλυκά .: Ματιά
 

Τσιζκέικ τσόκο (Cheese cake choco)

Συνήθως τα cheese cakes είναι λευκά. Αυτή η συνταγή θα σας οδηγήσει σε ένα cheese cake με χρώμα και γεύση σοκολάτας. Οι λάτρεις του είδους, πρέπει να το δοκιμάσετε οπωσδήποτε!

Γράφει: Matia Gr
Τσιζκέικ τσόκο (Cheese cake choco)
Υλικά για την βάση:

250γρ. (2 κούπες) μπισκότα σοκολάτας θρυμματισμένα
1/3 κούπας μαργαρίνη
Υλικά για το μίγμα:
3 συσκευασίες cream cheese (600γρ.)
100γρ. σοκολάτα
1 κούπα ζάχαρη άχνη
6 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι βούτυρο
2 ασπράδια
3 κουταλιές baileys (λικέρ σοκολάτας)

Εκτέλεση:

Βάση: Αφήνουμε τη μαργαρίνη να γίνει πολύ μαλακή και την αναμιγνύουμε με τα θρυμματισμένα μπισκότα. Αλείφουμε με βούτυρο μία φόρμα με σούστα και πιέζοντας στρώνουμε την βάση του τσιζκέικ σοκολάτας καλά στον πάτο ώστε να είναι ισόπαχη. Τη σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
Μίγμα: Λιώνουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε μπεν μαρί και τα αφήνουμε να χλιάνουν καλά. Σε ένα μπωλ χτυπάμε το cream cheese με τη μισή κούπα ζάχαρη, το κακάο και το baileys. Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε τα ασπράδια και προσθέτουμε σταδιακά την υπόλοιπη άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε και τη μαρέγκα στο μίγμα του cream cheese και ανακατεύουμε απαλά.
Στρώνουμε το μίγμα μας πάνω στην βάση και το αφήνουμε να κρυώσει καλά για λίγες ώρες στο ψυγείο.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.