Βάση μαρέγκας για τούρτα .: Γλυκά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Βάση μαρέγκας για τούρτα

Υλικά: 6 ασπράδια αυγών 180γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 180γρ. ζάχαρη άχνη 2 κάψουλες βανίλιας Ξύσμα από μισό λεμόνι Εκτέλεση: Ξεχωρίζουμε πολύ προσεκτικά σε ένα μικρό μπωλάκι τους κρόκους απ’ τα ασπράδια και μόνο όταν βεβαιωθούμε […]

Γράφει: Matia Gr
Βάση μαρέγκας για τούρτα
Υλικά:

6 ασπράδια αυγών
180γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
180γρ. ζάχαρη άχνη
2 κάψουλες βανίλιας
Ξύσμα από μισό λεμόνι

Εκτέλεση:

Ξεχωρίζουμε πολύ προσεκτικά σε ένα μικρό μπωλάκι τους κρόκους απ’ τα ασπράδια και μόνο όταν βεβαιωθούμε ότι το ασπράδι δεν έχει ίχνος κρόκου, το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα αυγά. Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα μέχρι να φουσκώσουν και τότε προσθέτουμε τη κρυσταλλική ζάχαρη, τις βανίλιες, το ξύσμα του λεμονιού και λίγες σταγόνες απ’ το χυμό του. Όταν σφίξει ακόμη περισσότερο η μαρέγκα μας προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει η μαρέγκα μας πολύ σφιχτή. Με την βοήθεια ενός κορνέ ή στην ανάγκη του κουταλιού μας απλώνουμε ισόπαχα τη μαρέγκα πάνω σε ένα αντικολλητικό χαρτί δίνοντάς της το σχήμα (στρογγυλό, τετράγωνο, καρδιά, κτλ.) που θέλουμε να έχει η βάση της μαρέγκας μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 90 βαθμούς και ψήνουμε τη μαρέγκα στη μεσαία θέση για μιάμιση περίπου ώρα έτσι ώστε να στεγνώσει καλά. Εάν μετά από αυτό θέλουμε να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα, την φυλάμε καλά κλεισμένη σε πολυμπάγκ σε μέρος χωρίς υγρασία και εκτός ψυγείου.

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.