Βασιλόπιτα μοναστηριακή παραδοσιακή, από τον Γέροντα Παρθένιο .: Γλυκιές πίτες .: Ματιά
 

Βασιλόπιτα μοναστηριακή παραδοσιακή, από τον Γέροντα Παρθένιο

Βασιλόπιτα μοναστηριακή παραδοσιακή, που μαγειρεύει ο Γέροντας Παρθένιος από το Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου Επισκόπου Λαμψάκου!

Βασιλόπιτα μοναστηριακή παραδοσιακή, από τον Γέροντα Παρθένιο
ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΉ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΉ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΉ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΉ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

Υλικά:

250γρ. βούτυρο
2 κούπες ζάχαρη μαύρη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 αυγά
150γρ. καρύδια τριμμένα
1 1/2 κούπες γάλα
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.γ. μαστίχα τριμμένη
1 κ.γ. μαχλέπι
2 βανίλιες
1/2 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά, το γάλα, τα μυρωδικά και τέλος το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Κατόπιν προσθέτουμε και να καρύδια μας ανακατεύοντας καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στο ταψάκι μας βάζουμε μια λαδόκολλα και εκεί ρίχνουμε το μίγμα της βασιλόπιτάς μας, χωρίς να ξεχάσουμε να βάλουμε το φλουρί μας. Σταυρώνουμε το ταψί μας, το βάζουμε στο φούρνο, κατεβάζουμε στους 160 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Μην παραλείψετε να δείτε: Εύφρανας Ημάς Κύριε – Μοναστηριακή παραδοσιακή Ελληνική Μαγειρική, Άγιος Παρθένιος – Ιερό Προσκύνημα Αγίου Παρθενίου, Άνθρωπε Αγάπα και Μαγειρεύοντας με τον Πατέρα Παρθένιο!

  Μουσακάς, του Νίκου Μουρατίδη
Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.