Γλυκιά και εύκολη κις λορέν

Last modified date

Γλυκιά και εύκολη κις λορέν

Γλυκιά και εύκολη κις λορέν

Μια κις λορέν που θα την φτιάξετε ξανά και ξανά. Γίνεται με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, και η γεύση της;! Δείτε την!

Υλικά:

1 βασική ζύμη για πίτες ή έτοιμη συσκευασμένη
1/2 κούπα ξινόγαλα (1/2 κούπα γάλα + 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού)
1 3/4 κούπας ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά
3 κουταλιές αλεύρι
125γρ. βούτυρο και λίγο ακόμη
2 βανίλιες
Mοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λιώνουμε το βούτυρο. Ανοίγουμε τη ζύμη μας και την απλώνουμε πάνω σε ελαφρά βουτυρωμένο πυρέξ (20-25 εκατοστών) ανεβάζοντάς την έτσι ώστε να καλύψει και τα τοιχώματα. Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά και τα απλώνουμε πάνω στην ζύμη. Πασπαλίζουμε από πάνω με τριμμένο μοσχοκάρυδο. Ψήνουμε για 15 λεπτά στο φούρνο και στη συνέχεια κατεβάζουμε την θερμοκρασία του στους 175 και ψήνουμε για τρία τέταρτα της ώρας (45 λεπτά) ακόμη. Αφήνουμε να σταθεί για να κρυώσει και στη συνέχεια απολαμβάνουμε μια γευστική και απολαυστική γλυκιά κις λορέν.