Συνταγή για παν κέικς (τηγανίτες) με αλεύρι ολικής αλέσεως

παν κέικς (τηγανίτες)

Συνταγή για παν κέικς (τηγανίτες) με αλεύρι ολικής αλέσεως

Νόστιμα πάνκεικς με αλεύρι για όλες τις χρήσεις αλλά και αλεύρι ολικής αλέσεως που γίνονται γρήγορα, τρώγονται ακόμη γρηγορότερα και τα γαρνίρουμε με ότι θέλουμε!

παν κέικς (τηγανίτες)

Υλικά:

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κούπα αλεύρι ολικής αλέσεως
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά μελάσα
1 αυγό
2 κούπες γάλα
2 κουταλιές βούτυρο λιωμένο

Εκτέλεση:

Σε ένα μπωλ χτυπάμε καλά το αυγό και την μελάσα και προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το γάλα, τα αλεύρια και το μπέικιν πάουντερ και τα χτυπάμε στο μίξερ. Σε μέτρια ζεστό αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε με μια κουτάλα από το μείγμα μας, ποσότητα ανάλογη με το μέγεθος των παν κέικς που θέλουμε να φτιάξουμε. Προσέχουμε πολύ να μην κολλήσουν το ένα στο άλλο και τα ψήνουμε και από τις δύο πλευρές γυρνώντας τα προσεκτικά. Σερβίρουμε τα παν κέικς μας περιχύνοντάς τα με μέλι ή μαρμελάδα ή επικάλυψη με ροδάκινο και μήλο, ή ζάχαρη και σαντιγύ ή ότι τραβάει η όρεξή μας!!!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment