Λιγκουίνι με μύδια, της Λουκίας .: Ζυμαρικά .: Ματιά
 

Δημοφιλή άρθρα & σελίδες

Λιγκουίνι με μύδια, της Λουκίας

Φτιάξτε ονειρεμένα λιγκουίνι με μύδια, ακολουθώντας την συνταγή που μας έστειλε η Λουκία Βούη και… καλή σας όρεξη!

Γράφει: Η Ματιά είσαι ΕΣΥ
Λιγκουίνι με μύδια, της Λουκίας
Υλικά:

1 πακέτο λιγκουίνι
1 κιλό μύδια
4 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
Λίγο μαϊντανό
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μύδια. Τα βάζουμε σκέτα σε μία κατσαρόλα και τα θερμαίνουμε για 10 λεπτά. Όσα μύδια δεν ανοίξουν τα πετάμε και χρησιμοποιούμε τα υπόλοιπα μαζί με τον ζωμό. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε το σκόρδο χοντροκομμένο. Προσθέτουμε τα μύδια με τον ζωμό που έβγαλαν προηγουμένως κατά το ζέσταμα, το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα για 10 με 15 λεπτά. Βράζουμε τα μακαρόνια προσθέτοντας αλάτι. Όταν γίνουν “αλντέντε”, τα ανακατεύουμε με τα μύδια και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τρίβουμε λίγο πιπέρι.

Την συνταγή αυτή μας την έστειλε η Λουκία Βούη, την οποία και ευχαριστούμε πολύ!

Το άρθρο εκφράζει και αντανακλά τις προσωπικές θέσεις και απόψεις του συγγραφέα και αποτελεί έργο προσωπικής του έρευνας και εργασίας. Έχει γίνει προσπάθεια να σας παρέχει αντικειμενική πληροφόρηση, αλλά σε θέματα υγείας, διατροφής και όχι μόνο, πάντοτε πρέπει να ζητάμε τη συμβουλή ενός ειδικού.