Κέικ μήλου με κανέλα

Last modified date

Κέικ μήλου με κανέλα

Κέικ μήλου με κανέλα

Ο συνδυασμός μήλου και κανέλας είναι ένας από τους πλέον ακαταμάχητους συνδυασμούς στα γλυκά! Απολαύστε το πάντρεμα αυτών των δύο υλικών σε ένα λαχταριστό σπιτικό κέικ.

Υλικά:

2 μήλα
1 1/2 κούπα αλεύρι + λίγο ακόμη
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα βούτυρο (1/2 πακέτο) + λίγο ακόμη
2 αυγά
1/2 κούπα γάλα
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια κανέλα
1 βανίλια

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά μια στενόμακρη φόρμα του κέικ.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα σε μικρά κυβάκια. Σε ένα μπωλ χτυπάμε την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και το βούτυρο να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και το γάλα και τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα. Αλευρώνουμε καλά τα κομμάτια μήλου και τα προσθέτουμε και αυτά ανακατεύοντας με την σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα μας στη φόρμα και το στρώνουμε απαλά με την πίσω πλευρά ενός κουταλιού ώστε να γίνει ισόπαχο (προσοχή δεν πιέζουμε). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για πενήντα λεπτά με μία ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες για να απολαύσουμε ένα απίστευτα μυρωδάτο και σπιτικό κέικ με μήλο!

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Post comment