Κρέμες

Κρέμες: Το πρώτο γλυκό που δοκιμάσαμε στη ζωή μας ήταν μια κρέμα. Από εκείνη την απλή και ελαφρότατα γλυκιά κρέμα μέχρι την κρέμα καραμελέ των παιδικών μας χρόνων ή το ρυζόγαλο της γιαγιάς, αλλά και μέχρι την κρέμα λεμόνι, πορτοκάλι ή καφέ όλες βρίσκονται εδώ για να ικανοποιήσουν και τα πιο δύσκολα γούστα.

Sour cream – ξυνή κρέμα (βασική συνταγή)

Η διάσημη sour cream, τώρα και σπιτική! Ακολουθήστε την πανεύκολη συνταγή και θα έχετε σε λίγα λεπτά έτοιμη ξυνή κρέμα για να φτιάξετε ή να συνοδέψετε φαγητά, κουλουράκια ή γλυκά. Δείτε την!

Κρέμα εύκολη με άρωμα κακάο

Δεν χρειάζεται ούτε κόπο ούτε πολλά χρήματα. Σε δέκα λεπτάκια θα έχετε μια οικονομική και γευστική κρεμούλα με γεύση κακάο, έτοιμη να την απολαύσετε!

Κρέμα με καφέ, της Ελένης

Θεσπέσια κρέμα με άρωμα και γεύση καφέ! Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής που μας έστειλε η Ελένη Μπουσουνάκη το συντομότερο δυνατόν!

Σοκολατένιο ρυζόγαλο

Μια γκουρμέ έκδοση του παραδοσιακού ρυζόγαλου με γεύση και χρώμα σοκολάτας! Δοκιμάστε την συνταγή και καλή σας όρεξη!

Μους Λεμονιού

Υλικά: 400γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά 4 φύλλα ζελατίνης 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα) 3-4 κουταλιές φρουκτόζη Ζωγράφος 1 ασπράδι αυγού Εκτέλεση: Σε ένα μπωλάκι μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε λίγο κρύο νερό και αφού μαλακώσουν τα διαλύουμε σε λίγο ζεστό νερό. Χτυπάμε το γιαούρτι με το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Προσθέτουμε τη…

Κρέμα Ρυζόγαλο

Υλικά: 8 φλυτζάνια του τσαγιού γάλα 2 φλυτζάνια του καφέ ρύζι καρολίνα 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη 3 κρόκους αυγών Κανέλα Εκτέλεση: Πλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το γάλα μαζί με τη ζάχαρη και όταν βράσει ρίχνουμε μέσα το ρύζι ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει. Χαμηλώνουμε την φωτιά και…

Σύννεφο κρεμ σοκολά με καραμέλα, της Τζένης

Υλικά για 6 άτομα: 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 250 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ 250 γρ. Κρεμ Φρες ή στραγγιστό γιαούρτι 115 γρ. ζάχαρη 25 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα Εκτέλεση: Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και τη βάζουμε να ζεσταθεί. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από το μάτι της…

Μουσταλευριά με σιμιγδάλι

Υλικά: 7 φλιτζάνια μούστο 1 φλιτζάνι σιμιγδάλι Χοντροκομμένα καρύδια Σουσάμι Κανέλα Εκτέλεση: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μούστο και τον ζεσταίνουμε καλά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Στη συνέχεια το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε σε πιάτα ή σε μπωλάκια. Από πάνω, πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα καρύδια,…

Μουσταλευριά με νισεστέ

Υλικά: 8 φλιτζάνια μούστο 1 φλιτζάνι νισεστέ Χοντροκομμένα καρύδια Σουσάμι Κανέλα Εκτέλεση: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μούστο και τον ζεσταίνουμε καλά. Προσθέτουμε τον νισεστέ και ανακατεύουμε συνεχώς - για να μην σβολιάσει - έως ότου γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Αν μας σβολιάσει, χρησιμοποιούμε το μπαστούνι κοπής για να διαλύσουμε τους σβόλους. Στη συνέχεια το…

Μουσταλευριά με αλεύρι

Υλικά: 5 φλιτζάνια μούστο 1 φλιτζάνι αλεύρι Χοντροκομμένα καρύδια Σουσάμι Κανέλα Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το αλεύρι και το καβουρδίζουμε ελαφρά. Βάζουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το μούστο και τον ζεσταίνουμε. Προσθέτουμε τον ζεστό μούστο στην κατσαρόλα με το καβουρδισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς - για να μην σβολιάσει - έως ότου γίνει μια…

Κρέμα λεμονιού

Υλικά: 3 1/2 φλιτζάνια νερό 1 φλιτζάνι κορν φλάουρ 2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού Εκτέλεση: Σε μια κατσαρόλα που δεν έχουμε όμως βάλει πάνω στο μάτι της κουζίνας, ρίχνουμε το νερό, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια βάζουμε την κατσαρόλα πάνω στη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι…

Κρέμα βανίλια

Υλικά: 4 φλιτζάνια γάλα 6 κουταλιές κοφτές αλεύρι 2 κουταλιές κορν φλάουρ 1 φλιτζάνι ζάχαρη 4 αυγά 2 βανίλιες Εκτέλεση: Ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αυγών και τους χτυπάμε καλά. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τα τρία φλιτζάνια γάλα και τη ζάχαρη. Τα βράζουμε ανακατεύοντάς τα ώστε η ζάχαρη να διαλυθεί καλά και το απομακρύνουμε από τη…

Σαντιγί

Υλικά: 1 κουτάκι κρέμα γάλακτος (250 γρ.) 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη Εκτέλεση: Σε ένα μπωλ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα προσθέτοντας τη ζάχαρη. Το χτυπάμε καλά μέχρι να αφρατέψει και να στέκεται έχοντας πάντα στο νου μας πως αν το χτυπήσουμε πολύ αυτό θα πήξει και θα σκληρύνει. Αν δεν…